112

15 personer i Nordjylland anholdt i stor politiaktion mod hvidvask

Politiet slog til tidligt i morges, hvor 15 personer i Nordjylland blev anholdt og sigtet for hvidvask af penge. Arkivfoto.

Nordjyllands Politi har i løbet af i dag, den 5. januar 2023, foretaget flere anholdelser på adresser fordelt i hele politikredsen. Anholdelserne er sket som led i en landsdækkende politiaktion mod hvidvask fra organiseret kontaktbedrageri og såkaldte ’muldyr’.

National Enhed for Særlig Kriminalitet har koordineret den samlede politioperation, og på landsplan blev omkring 135 personer anholdt. Af dem var det 15 personer, der i løbet af dagen på forskellige nordjyske adresser blev anholdt af betjente fra Nordjyllands Politi.

Det oplyser den ansvarlige for den nordjyske del af operationen, politikommissær Carsten Corfitzen. 

– Vi har i dag – som en del af en national operation – slået til mod flere adresser i Nordjylland, og på grundlag af et længere efterforskningsarbejde har vi i den forbindelse anholdt en række personer,” siger Carsten Corfitzen, der oplyser, at målene for aktionen var de såkaldte muldyr, dvs. personer, som er mistænkt for at hvidvaske penge, der stammer fra organiseret kontaktbedrageri. 

– Det er især ældre borgere, der kontaktes af gerningspersoner, som udgiver sig for at komme fra for eksempel Nets, banken eller sågar politiet. Og på den måde franarrer de ofrene personoplysninger eller penge,” forklarer Carsten Corfitzen om denne kriminalitetsform.  

Alle anholdte er sigtet for hvidvask 

Anholdelserne i Nordjylland, oplyser politikommissæren videre, skete primært i Aalborg-området, mens der også er foretaget anholdelser både syd og nord for Limfjorden. De anholdte personer er i alderen fra 19 – 54 år, og de er sigtet for hvidvask. De blev dog alle løsladt efter endt afhøring af Nordjyllands Politi. 

Efterforskningslederen kan ikke, af hensynet til politiets konkrete videre arbejde med sagen, løfte sløret for detaljerne i den videre efterforskning.  

– Men de anholdtes forklaringer har, sammenholdt med sagens andre efterforskningsskridt, givet os en række solide spor at gå videre med i vores kommende fremadrettede efterforskningsarbejde. Og derfor er jeg meget tilfreds med dagens succesfulde anholdelsesaktioner her i det nordjyske, som var resultatet af en omfattende landsdækkende arbejde dygtigt koordineret af National Enhed for Særlig Kriminalitet,” lyder vurderingen fra Carsten Corfitzen. 

Nordjyllands Politi vil nu efterforske videre i de konkrete sager, og politikommissæren oplyser, at der i de kommende dage eller uger formentlig vil ske enkelte yderligere anholdelser som en udløber af operationen og den deraf afledte efterforskning.  

Kommentarer