Samfund

Fødevarestyrelsen advarer om algegift i muslinger i Limfjorden

Der er risiko for skaldyrsforgiftning, hvis man spiser muslinger, der er indsamlet ved Thisted Bredning. Årsagen er, at de kan indeholde giftige alger, oplyser Fødevarestyrelsen. Fremsendt foto

Der er fundet algegift i muslinger i Thisted Bredning Øst i Limfjorden. Fødevarestyrelsen fraråder, at borgere samler muslinger og østers i området.

Der er fundet algegift i muslinger i Thisted Bredning Øst i Limfjorden. Algegiften kan fremkalde diarre, opkastning og mavesmerter, og derfor fraråder Fødevarestyrelsen, at borgere samler muslinger og østers i området i den kommende tid. Desuden anbefaler Fødevarestyrelsen, at østers- og muslingesamlere orienterer sig på Fødevarestyrelsen hjemmeside, inden de indsamler muslinger m.m. andre steder i Limfjorden.

Diarre og opkast

Algegiften, der er fundet i muslingerne, kan medføre skaldyrsforgiftning (DSP), der kan føre til diarre, opkastning og mavesmerter. Hvis man bliver syg af at spise muslinger eller østers med algegift, sker det typisk inden for 30 minutter til få timer. Der findes ingen behandling, men man er fuldt restitueret efter ca. 3 dage. 

Butikker og restauranter

Muslinger og østers, der er til salg i butikker og restauranter, bliver overvåget for algegifte. Det er derfor fortsat sikkert at købe muslinger og østers i butikker og restauranter.

Gode råd til østers- og muslingesamlere 

På Fødevarestyrelsens hjemmeside er der en række gode råd til private, som samler muslinger eller østers. Her kan borgere også følge med i, hvor og hvornår det igen er sikkert at samle muslinger og østers i Limfjorden: Råd til private om at samle muslinger og østers​

Kommentarer